Friday, March 30, 2012

Jom Teka....

Salam semua...sempena hari jumaat dan penghujung bulan mac nih zaza rasa nak buat teka tekilah skit untuk blog nih..menarik jugak kan..untuk pertama kali ni zaza bagi yang senang jer yer..

ok kat bawah ni zaza ader sertakan dua pic gambar yang boleh dijadikan sebagai klu..
anda semua hanya perlu teka apakah finish produk dia...
tambahan klu lagi merupakan aksesori..


pandangan sisi
pandangan  dari atas..

untuk menjawab hanya perlu jawab pada ruangan komen sahaja yer..zaza akan sediakan 5 hadiah untuk yang menjawab dengan betul so pemenangnyer mestilah 5 kan..

 p/s    untuk teka teki ni semua boleh join tak der terma dan syarat yer..kecuali...kawan2 zaza yang kat opis..jangan gatal2 nak menjawap yer..hehehehe...   


Tuesday, March 27, 2012

Crohet Vest For Baby Boy

Hahaha..kali nih jom kita kait (crochet) vest budak lelaki plak yer..pattern dia pun senang jer..pattern dia kat bawah yer..



ya nih hasil dari separuh kaitan..memang senanglah pattern dia and cepat siap..sambil2 tuh zaza saje post jarum kait baru..zaza beli kat Yee Button..harga dia RM33 sebatang..wah memang best and mantaplah jarum dia..laju dari pada biasa tuh..hehehe..memang tak rugi beli..


dah siap semua..tunggu nak cantumkan jadi baju jer..tapi kalau ikut pattern sepatutnya depan n belakang asing2..tapi disebabkan semua nak cepat jer..hehehe..nilah hasilnyer...
cantikkan corak stitch baju nih..

yeaa...nilah hasil baju yang telah siap dicantum..zaza guna benang baby ice warna coklat..sesuai untuk baby boy..baju nih zaza akan buat gift untuk kawan zaza nanti...hehehehe...



nilah pattern yang zaza ikut tuh..jom cuba bersama2..

Tuesday, March 20, 2012

Crochet Hat n Booties...

Jom layan tema kali ni..biru + cream..







tang booties tuh banyak lagi nak kene praktis..bagi nampak kemas n terletak..

Thursday, March 15, 2012

Crochet - Sandal Purple





Wednesday, March 14, 2012

Crochet Botties and Hat..

Tempahan dari Kelantan..warna dan color adalah pilihan customer sendiri..lagipun corak n color nih memang dah famous pun kat tenet..





Thursday, March 8, 2012

Gathering-Bersama Geng2 Crochet..

kita post gambar dulu yer hari nih..tak sempat nak karang,,hehehe..apa2 pun sangat best bila dapat berkumpul...






ni adalah hasil - hasil yg berjaya disiapkan...zaza punyer jer tak siap2 lagi..hehehe
At taman Putrajaya

Crochet - Pink Sweater

Bertemu kembali kita yer...bulan ni agak sibuk sikit..nak update blog pun berkira ..hehehe..ni kira bertuah rasanya  zaza dapat meluangkan masa untuk blog zaza nih..sambil2 melepaskan penat selepas memerah otak dan tenaga..(nasib sistem tengah down..kalu tak mesti tak update..hahahha)

tempahan kali nih aderlah dari customer yang pernah order sebelum nih..sebelum ni dia tempah topi baby jer sekarang dia tempah sweater plak..untuk baby girl yang bakal tiba nanti..



gambar kat atas nih di ambil pada waktu malam..


yang ni plak disiang hari..baru nampak color yang jelas..

Friday, March 2, 2012

Crochet Booties and Brim Hat

Salam Jumaat semua...bertemu kembali pada bulan yang baru ini...sekali ini percubaan membuat sandal/booties utk baby boy..pattern nih zaza just try and error dan buat untuk koleksi sendiri..sangat senang dan mudah jer buat sandal/booties nih..pastu hasil gabungan biru n purple menambahkan lagi seri sandal/booties nih...




Dah alang2 buat booties zaza buat hat plak bagi sepasang..



tapi sayang koleksi zaza ini dah dirembat orang..ader plak orang yang berkenan..kebetulan kawannye menyambut org baru..so dia plan nak bagi gift kat member dia...huhuhu..

p/s terima kasih kepada siapa yg pernah membuat tempahan ngn zaza and menghargai hasil tangan zaza..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online